Kérdése van? +36 30 73 73 915 | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Biograd

Biograd na Moru jelentése magyarul "A fehér város a tenger mellett". A városnak lényeges magyar vonatkozása az, hogy itt koronázták meg Könyves Kálmán királyunkat - Tengerfehérváron. A kisvárosnak kb. 5300 lakosa van és  Zadar-tól 30 km-re találjuk  déli irányban a tenger partján egy kis félszigeten, melyet két öböl fog közre, délen a Soline és északon a Bošana. A félsziget előtt két kis sziget található, a Planac és a Szent Katalin (Sv. Katarina).

A város mediterrán jellege számos családot vonz ide nyaralni, mert alapvetően csendes, de azért a belvárosban a kikötőben,  srandokon napközben és éjszaka pezseg az élet. Igazi Riviéra hangulat

Uralkodik a népszerű Drazica és Soline strandokon.

 Az utcákban számos butik és mozgó árus kínálja portékáit.

 A város legnépszerűbb strandja a Drazica strand, amely 10 percnyi sétára van a központtól. A strand kék zászló minősítést kapott, amelyből látszik, hogy víze és a partja tiszta és gondozott. Az aprókavicsos partszakaszú strandon sok sportolási lehetőség várja a turistákat. Aki pedig megéhezik, az lubickolás után megebédelhet valamelyik strandbárban.

Biograd déli határán található Soline strand. Itt szép nagy fenyőfák tövében hosszan elnyúló korszerűen kiépített homokos strandot találunk.  

A Kornati és a Sangulin nevezetű kikötőben mintegy ezer jól felszerelt csónak áll a turisták rendelkezéséer.Nem véletlenül nevezik a várost a hajósok menedékhelynek is.

Az élményhez hozzájárul számtalan sokszínű kulturális és szabadidős program, amelyekkel szeretettel várják a vendégeket. Leginkább a nyári hónapokban szerveznek különféle koncerteket és rendezvényeket.

 

 

Akciós ajánlatok!