Kérdése van? +36 30 73 73 915 | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Horvátországi látnivalók

Kornati szigetcsoport, a horvát Adriai-tenger és a Földközi- tenger legtagoltabb szigetcsoportját alkotják. Az elbűvölő szépsége, az áttetsző tisztasága, a  megőrzött gazdag tengeri világa miatt, már 1980-ban a Kornati szigetek nagyobb részét nemzeti parkká nyilvánították. A Kornati Nemzeti Park területe kb. 220 km2, a szigetcsoport 89 szigetet, szigetecskét és kiemelkedő sziklákat foglal magába.
A számos sziget és sziklazátony alkotta Kornati-szigetvilág az ország másik, szigetek alkotta nemzeti parkja, egyben a mediterránum legtagoltabb szigetcsoportja igazi vitorlás  és búvárparadicsom! Ezen  szigetcsoporton  kb. 20 étterem található. A nemzeti parkhoz ellehet jutni (saját vagy bérelt) hajóval, vagy turisztikai iroda által szervezett hajókirándulással.
Hajókirándulásokat Sibenik-ből, Murterről, Biogradból szerveznek.Krka vizesés - Krka Közép-Dalmácia legnagyobb folyója. A Knin melletti Dinaridák lábánál ered és keskeny sziklafalak között, vízeséseken, tavakon keresztül jut el a tengerbe. A Krka folyó legszebb szakasza a Skradintól kezdődő szakasz, amely egyben a Krka Nemzeti Park része. A 109 km2 területet felölelő Krka Nemzeti Parkot 1985-ben minősítették nemzeti parkká.
Krka folyó hosszú útján több helyen keskeny szurdokvölgyeken és látványos zuhatagokon halad keresztül, míg Šibenik közelében eléri a tengert. A folyóban csak a kijelölt helyeken lehet fürdeni.
Krka Nemzeti Park hajóval, busszal és gyalog egyaránt körbejárható.
Amennyiben hajóval szeretné megtenni az utat Skradinból teheti meg.
Hajó márciustól novemberig közlekedik. Ára különböző, attól függ milyen hajótúrára fizet be, de felnőtt jegyárak kb. 100-130 kuna. Gyerek árak 70-90 kuna. 4 év alatt ingyen.
Busszal Sibenik felől a Lozovac-i parkolóból vagy a Parki busszal, vagy gyalog közelíthető meg.
Buszok áprilistól-  októberig közlekednek.
A parkolóba az autó ingyen parkolhat.  A parkolóban az információs ablaknál vehet belépő jegyet melynek ára (egész napos). Főszezonban felnőtt jegy 100 kuna, gyermek jegy 70 kuna, 7 év alatt ingyen.Sibenik:

Szent Jakab székesegyház / Sveti Jacob
Nem csak Sibenik, hanem egész Horvátország egyik legjelentősebb műemléke az UNESCO Világörökségi listáján szereplő reneszánsz székesegyház. A székesegyház szépsége, és kidolgozottsága mindenkit ámulatba ejt. A Szent Jakab székesegyház tehát ugyan reneszánsz, de mikor 1402-ben elkezdték az építkezést (bár a tervek már 1298-ban megvoltak) még velencei gótikus stílusban kezdtek neki. Ma megfigyelhetők mindkét építészeti stílus elemei. Az építkezés több mint 100 évig tartott, a katedrálist hivatalosan 1555-ben szentelték fel.
Városháza
A rendkívül harmonikus, és szép reneszánsz városháza Sibenik egyik szimbóluma, mely szinte minden Sibenikről szóló képeslapon szerepel. 1533-1546 között épült az olasz reneszánsz mester, Michele Sanmicheli tervei alapján. A II. világháború idején, 1943-ban a városháza nagyon súlyos sérülést szenvedett, de a háború után helyreállították az eredeti terveknek megfelelően.Sibenik Szent Mihály erőd
70 méter magasan lévő Szent Mihály erőd, a 115 méter magas dombon álló Szent János erőd, a Subicevac erőd vagy a Szent Miklós erőd, amely az Adria egyik legerősebb erődje volt. Az erődök, és a bástyákkal erősített városfalak jelentős szerepet játszottak abban, hogy a törökök háromszori kísérletre (1570, 1647, 1659) se tudták bevenni Sibeniket.

Zadar:
Turisztikai szempontból is kiváló választás Zadar, hiszen a főszezonban majd minden este zenés rendezvények vannak az óvárosban és innen lehet könnyen megközelíteni a helyi nevezetességeket.
A városban számtalan nevezetesség található, van olyan, amely az ókorból való.
Szent Donát-templom: A város legismertebb szimbóluma. A 9. században kezdték építeni, azonban pontos adatok nem állnak rendelkezésre. A 15. századig a templomot Szentháromság templomának hívták. Az első írásos emlék a templomról a bizánci Konstatin Porfirogenet császár uralkodása (10. század) alatt keletkezett.Szt. Anasztázia-katedrális: A katedrális homlokzatán gótikus stílusban faragott rózsák találhatók. Az épületet romantikus alakok díszítik ezen kívül. Dalmácia középkori építményeinek egyik legérdekesebbike, amelyet Dandolo doge építtetett; benne képek az ifjabb Palmától és Carpacciótól. A harangtornya ma Zadar egyik jelképe, amelyet a középkorban kezdtek el építeni,
Mi magyarok is fontos szerepet játszottunk Zadar történelmében, hiszen amikor a velencei hadiflotta megtámadta a várost a zadariak mindig a magyarokat hívta segítségül.

 A régi Városkapu avagy Szárazföldi kap. Egykoron ez volt  Zadar főbejárata.

Party kedvelőknek - Vodice:
Vodice Horvátország egyik legnépszerűbb nyaralási célpontja. A rengeteg utazót számos szórakozóhely is kiszolgálja. Az egyik legnépszerűbb és legismertebb közülük a szabadtéri Hacienda Club, ahol évről évre, napról napra a világ legjobb dj-i zenélnek.

 

 

Akciós ajánlatok!