Kérdése van? +36 30 73 73 915 | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Murter sziget

Murter sziget: Horvátország egyik legszebb nyaralóhelye. Festői szépségű a sziget , gyönyörű strandjaival, hangulatos dalmát üdülő városaival. Szigeten négy nagyobb üdülőváros van. Tisno az első városka ahogy átmegyünk a hídon-kellemes hangulatával elvarázsolja az idelátogatókat. Murter a legnagyobb város a szigeten majd Betina és Jezera. Mindegyik városnak megvan a maga szépsége.A sziget rendkívül közel fekszik a Kornati Nemzeti Parkhoz is, emiatt a "Kornati kapujának" is hívják - Murterről látszanak is a szigetek, és innen szervezett hajóutakon el lehet jutni a csodálatos nemzeti parkba, amelyet szinte kötelező program az itt nyaralóknak. Frissüljön fel Murter homokos tengerpartján Ön is!

A Kornati-szigetek a Földközi-tenger leghosszabb  és legismertebb szigetcsoportja, a horvátországi Adriai-tenger központi részén helyezkednek el.  A 152 szigetből 89-et, a természet és a táj szépsége, partjaik  tagoltsága és gazdag tengeri állat, és növényvilága miatt, 1980-ban Nemzeti Parkká avattak.
A Kornati nevet a szigetcsoport valószínűleg a szigeteken található sziklákról kapta(klifovi), amelyek a nyílt tengerre néznek, és melyeket koronának is neveznek (corona-kornati).
Ma a Kornati-szigetek nem állandó jelleggel lakottak, de a Žut,Sit, Kornat és a környező szigetek szelíd, védett öbleiben szétszórtan található  földműves és halászházak, tulajdonosaik ittlétéről árulodnak. Ma, ezeket a kikötőket, éttermekké és „robinzon“ turizmusra szánt szállásokká alakították át, amelyek a hajózók és a túristák közkedvelt úticélja lett.
Kornati, az igazi paradicsom a hajózóknak, búvároknak és mindazoknak akik élvezik a magányt a fenséges érintetlen természetben.

A Régióban több kis város is van ami valamiről híres, Vodice egy nyüzsgő üdülőváros, Tribunj, Pirovac a csendesebb pihenésre vágyóknak ajánljuk. Sibeniktől északra
10-18 km-re találhatóak. Pirovactól 20-30 km-re érdemes ellátogatni Pakostanéba és Biograd hosszú ,nyüzsgő strandszakaszához, ahol igazi Riviéra hangulat uralkodik.

 

 

Akciós ajánlatok!