Kérdése van? +36 30 73 73 915 | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vodice

Vodice egy nagyon kedvelt turisztikai célpont Horvátországban. Budapesttől 680 kilométerre fekszik. A középkorban a török elleni védekezésképpen a házakat szorosan egymás mellé építették, várfalat húztak Vodice köré és őrtornyokat építettek. A szűk sikátorok labirintusa a mai napig megmaradt. A kis szűk utcácskákon sétálgatva még mindig felfedezhető az egyik őrtorony (a másik kettőt és a várfalakat már elbontották).
Vodice élénk nappali és éjszakai élettel bír, így elsősorban azoknak ajánljuk, akik bulizni, szórakozni szeretnének nyaralásuk alatt. Nem ritka az, hogy esténként az utcákon is táncolnak a fiatalok, illetve az sem, hogy még nappal is megy a buli. Itt található a híres szabadtéri Hacienda Night Club.

A sport szerelmesei pedig  a következő lehetőségek közül választhatnak: strand röplabda, foci, kosár, biciklizés, búvárkodás, tengeri fitnessz,  vízi bicikli, kenu. Akik inkább Vodice környezetét, természetének szépségeit szeretnék megismerni, egynapos kirándulásra van lehetőségük Krka-n, a Kornátok  Nemzeti parkban, Solymászati központban, Vrana- tó természeti parkban, továbbá régészeti lelőhelyeken, mint  Skradin, Šibenik, Tribunj, Prvić sziget. Az esti órákban élvezheti a tengerparti sétát, megkóstolhatja a helyi specialitásokat az éttermek valamelyikében: különböző módon készített halak, fritule (olajon forgatott tészta, porcukorral érdesítve), kroštule (fánk szerű sütemény), házi bor.

Vodice-Srima

Srima Vodicétől 3 km-re, délkeletre fekvő tipikus kis dalmáciai falu. Mára Vodicével gyakorlatilag egybeépült, kevesen tudják, hogy pontosan hol kezdődik Srima, és hol végződik Vodice. Srima egy szép, nyugodt hely, azoknak ajánlható, akik nem szeretik a zsúfolt nyaralóhelyeket, és vakációjuk idején valóban pihenni szeretnének. Amennyiben mégis nyüzsgésre vágyik 25 perc kényelmes sétával Vodicei központot is elérheti.

 

 

Akciós ajánlatok!